Boloňské špagety | recept na omáčku
Boloňské špagety | recept na omáčku. Špagety milují nejen děti, uvařte jim k nim tuto skvělou boloňskou omáčku. Určitě si skvěle pochutná celá rodina. Základem je mleté maso, tu správnou barvu i typickou chuť omáčce dodá rajčatový protlak. Vyzkoušejte můj recept na bolonské špagety, ručím vám za to, že je nebudete vařit naposledy.
Co je potřeba
500 g mletého masa
1 rajský protlak (140 g)
1/2 pórku
1 kostka Karpatského bujónu
asi 1 zarovnaná polévková lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
koření na špagety ( pokud nemáte, tak dejte 1 čajovou lžičku bazalky a 1 čajovou lžičku oregána)
sůl
Harmonie chuti na dochucení
olej
Krok 1
Na oleji osmahneme mleté maso (el. sporák na č.6). Nejdříve nám pustí šťávu, a když šťáva začne mizet, tak maso zaprášíme hladkou moukou. Přidáme rajský protlak a podlijeme horkou vodou tolik, aby měla směs řídkou kašovitou konzistenci.
Krok 2
Promícháme a přidáme rozdrobený Karpatský bujón (může být i jiný), na kolečka pokrájený pórek (dala jsem mražený). Trošku osolíme a přihodíme nadrobno pokrájený česnek.
Krok 3
Nakonec vmícháme koření na špagety a ještě podlijeme trochou vody (el. sporák na č.3) Takto necháme provařit asi 10 – 15 minutek, dokud nám pórek nezměkne. Nakonec směs dochutíme Harmonií chuti, ta tomu dá šmrnc. A je hotovo, podáváme ozdobené strouhaným sýrem (zrovna jsem neměla). Jsou výborné!!! Vyzkoušejte! DOBROU CHUŤ!!!