Sádlové vanilkové rohlíčky | recept
Sádlové vanilkové rohlíčky | recept. Tyhle rohlíčky se dělají 2 – 3 týdny před Vánocemi, aby pěkně odležely. Jsou naprosto dokonalé a sádlo tam není vůbec poznat. DOPORUČUJI!!!
Co je potřeba
10 dkg moučkového cukru
10 dkg mletých vlašských ořechů ořechů
10 dkg másla (používám Heru)
10 dkg sádla
37 dkg hladké mouky
1 celé vejce
1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
Krok 1
Do mísy dáme všechny suroviny. Rukou nebo vařečkou promícháme a vysypeme na vál, kde vypracujeme hladké těsto.
Krok 2
Těsto necháme přes noc odpočinout v lednici a poté tvoříme rohlíčky (nechtělo se mi ručně, tak jsem je vzala přes mlýnek – viz. foto).
Článek s dalšími recepty na těsta, která také můžete použít na strojkové cukroví.
Krok 3
Rohlíčky klademe na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě na 170°C dorůžova (viz. foto).
Krok 4
Po vytažení z trouby je necháme mírně zchladnout a vlahé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým. KRÁSNÉ VÁNOCE!!!
Upečte si křehké rohlíčky s marmeládou z třeného těsta. Recept