Velikonoční perníčky | recept na perníky
Velikonoční perníčky | recept na perníky. Perníčky se pečou nejen na vánoční svátky, ale výborně se vyjímají i na velikonočním stole. Připravte si je podle mého receptu a ozdobte podle vlastní fantizie, nebo se nechte inspirovat mým zdobením.
Co je potřeba
650 g hladké mouky
240 g moučkového cukru
1 čajová lžička jedlé sody
1 polévková lžíce mleté skořice
1 polévková lžíce směsi perníkového koření
3 polévkové lžíce kakaa
50 g Omegy (100 % tuk)
4 celá vejce
100 g tekutého medu
Na potření:
1 celé vejce + 4 čajové lžičky mléka
Bílková poleva:
1 bílek
16 dkg moučkového cukru 3x prosátého
1 čajová lžička Solamylu
1 čajová lžička citrónové šťávy
Krok 1
Nejdříve v míse smícháme všechny sypké suroviny a poté přidáme rozpuštěnou, vlahou Omegu a ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme na 24 hodin odležet do lednice. Druhý den těsto opět propracujeme, vyválíme na asi 3 mm silný plát a vykrajujeme požadované tvary, které klademe na pečící papír.
Krok 2
Perníčky potřeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem. Druhý den můžeme zdobit bílkovou polevou.
PĚKNÉ VELIKONOCE!