jitulciny-recepty.cz

Velikonoční perníčky | recept na perníky

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Velikonoční perníčky | recept na perníky. Perníčky se pečou nejen na vánoční svátky, ale výborně se vyjímají i na velikonočním stole. Připravte si je podle mého receptu a ozdobte podle vlastní fantizie, nebo se nechte inspirovat mým zdobením.

Co je potřeba

650 g hladké mouky

240 g moučkového cukru

1 čajová lžička jedlé sody

1 polévková lžíce mleté skořice

1 polévková lžíce směsi perníkového koření

3 polévkové lžíce kakaa

50 g Omegy (100 % tuk)

4 celá vejce

100 g tekutého medu

Na potření: 

1 celé vejce + 4 čajové lžičky mléka

Bílková poleva: 

1 bílek

16 dkg moučkového cukru 3x prosátého

1 čajová lžička Solamylu

1 čajová lžička citrónové šťávy

Krok 1

Nejdříve v míse smícháme všechny sypké suroviny a poté přidáme rozpuštěnou, vlahou Omegu a ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme na 24 hodin odležet do lednice. Druhý den těsto opět propracujeme, vyválíme na asi 3 mm silný plát a vykrajujeme požadované tvary, které klademe na pečící papír.

Krok 2

Perníčky potřeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem. Druhý den můžeme zdobit bílkovou polevou.

PĚKNÉ VELIKONOCE!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/vanocni-cukrovi/velikonocni-pernicky-recept-na-perniky