Ořechový korpus na dort | recept na ořechový piškot
Ořechový korpus na dort | recept na ořechový piškot. Chystáte se na pečení dortu a dochází vám nápady? Vyzkoušejte můj ořechový korpus, je vynikající a celkem snadný na výrobu. Díky ořechů má tmavší barvu. Ozdobit ho můžete dle vlastní fantazie, případně se nechte inspirovat mými tipy - vanilkový krém s pudinkem nezklame a navrch můžete použít třeba marcipán nebo jiný fondán, obarvit ho můžete dle vlastní chuti. Upečte si ořechový korpus na dort podle mého receptu.
Co je potřeba
7 vajec (sníh ze 7 bílků)
7 polévkových lžic polohrubé mouky
7 polévkových lžic moučkového cukru
5 polévkových lžic oleje
6 polévkových lžic jemně mletých ořechů
1/2 balení prášku do pečiva
Na vymazání formy: sádlo a polohrubá mouka
Krok 1
Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme ručním šlehačem tuhý sníh.
Krok 2
Pak do sněhu zapracujeme 3,5 polévkových lžic moučkového cukru, poté po jednom žloutky. Následně zase 3,5 polévkových lžic moučkového cukru a nakonec po lžíci olej.
Krok 3
Nakonec zamícháme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mleté ořechy. Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme předtím vymazali sádlem a vysypali polohrubou moukou. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 30 – 45 minut (zkoušíme špejlí).
Krok 4
Hotový korpus krásně ztmavne. Následně zdobíme dle chuti. Můžete se inspirovat mou verzí. Rozkrojený korpus jsem namazala vanilkovo-pudinkovým krémem a do něj jsem lehce zamáčkla kolečka nakládaného ananasu. Ananas korpus ještě přizvedl. Podle vlastní fantazie můžete dort přetáhnout marcipánem nebo potahovací hmotou obarvenou potravinářskými barvivy. Vyzkoušejte, je to opravdu vynikající dort!