Piškotové řezy | recept na nadýchané řezy s krémem
Piškotové řezy | recept na nadýchané řezy s krémem. Za následující recept vděčím své dobré známé Zdeňce. Piškotové řezy jsou rychlé a výborné. Nadýchaný korpus skvěle doplňuje smetanový čokoládový krém. Vršek se pak můžete podle mého vzoru posypat kokosem, ale hodily by se i jiné ořechy. Vyzkoušejte si upéct piškotové řezy s krémem. Určitě si skvěle pochutnáte.
Co je potřeba
Na těsto: 6 žloutků
6 bílků (sníh)
3 polévkové lžíce cukru krupice
6 pol. lžic polohrubé mouky
3 polévkové lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva
sádlo na vymazání plechu
Na krém:
2 zakysané smetany
2 velké Orion čokolády na vaření
kokos
Krok 1
Z bílků a 3 polévkových lžící cukru ušleháme tuhý sníh (hotový sníh poznáme tak, že když otočíme mísu vzhůru nohama, sníh drží a nespadne).
Krok 2
Potom do něj zašleháme po jednom žloutky a postupně přiléváme olej. Následně smícháme mouku s půlkou prášku do pečiva a ručně pomalinku vařečkou zamícháme do těsta.
Krok 3
Hotové těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech (klasický, ale s tím vyšším okrajem). Dáme péct do trouby předehřáté na 220°C na 10 – 15 minut, dokud není piškot růžový.
Krok 4
Piškot by měl být asi tak 1,5 cm vysoký. Po zchladnutí odkrojíme 1/3 piškotu a nasekáme ji na kostičky, které pak použijeme do krému.
Krok 5
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme k ní zakysanou smetanu a důkladně vše promícháme, vůbec není třeba krém sladit.
Krok 6
Pak přihodíme nakrájený piškot a vše spolu ušleháme ručním šlehačem. Krémem ozdobíme vršek piškotu a posypeme kokosem.