Slané šneky | recept na občerstvení z listového těsta
Slané šneky | recept na občerstvení z listového těsta. Podle následujícího receptu si přichystáte jednoduché, rychlé a přesto vynikající a efektní občerstvení na jakoukoli oslavu. Recept je velice variabilní, na náplň můžete použít cokoliv dle chuti. Vršek šneků můžete posypat např. i grilovacím kořením, kmínem, nebo hrubozrnnou solí, fantazii se meze nekladou. V mé variantě receptu na slané šneky je použita jako náplň šunka, eidam a niva. Inspirujte se tímto skvělým předpisem na občerstvení z listového těsta.
Co je potřeba
1 balení listového těsta
30 – 50 dkg kuřecí šunky nebo oblíbeného salámu
20 dkg plátkového eidamu
10 dkg nivy
křenové pomazánkové máslo
1 celé vejce
troška mléka
sezamová semínka na posypání
Krok 1
Listové těsto rozkrojíme na dvě poloviny. Každou polovinu vyválíme na slabou placku. Následně potřeme silnější vrstvou křenového pomazánkového másla (nebo třeba kečupem).
Krok 2
Poklademe plátky šunky a eidamu a posypeme nastrouhanou nivou.
Krok 3
Placku pak srolujeme a krájíme na 1 cm silná kolečka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Krok 4
Šneky pak potřeme rozkvedlaným vajíčkem s trochou mléka a posypeme sezamem.
Krok 5
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C, dokud šneci nezačnou zlátnout.
Každou polovinu těsta můžeme naplnit něčím jiným, abychom to na stole měli pěkně pestré.