Domácí kremrole | recept na minikremrole z listového těsta
Domácí kremrole | recept na minikremrole z listového těsta. V následujícím článku vám poradím, jak rychle přichystat skvělý moučník jako z cukrárny, který vám zaručí úspěch u každé návštěvy. Vyzkoušejte můj recept na minikremrole z listového těsta. Jsou jednoduché, rychlé a přitom neuvěřitelně dobré. Většinou musím dělat dvojitou dávku. Inspirujte se a upečte si je také.
Co je potřeba
1 balíček listového těsta
3 bílky
21 dkg moučkového cukru
1 rozšlehané vajíčko na potření
Krok 1
Na výrobu minikremrolí potřebujeme trubičky s dírou o průměru 2,5 cm. Z jednoho balíčku listového těsta je 20 ks minikremrolí. Listové těsto rozdělíme na dva díly. Z každé půlky vyválíme obdélník o velikosti 20 x 30 cm.
Krok 2
Poté si podle pravítka nakrájíme 2 cm široké proužky, které potřeme rozšlehaným vajíčkem a následně je namotáme na trubičky. Začínáme motat od kraje potřenou stranou nahoru, aby těsto drželo.
Krok 3
Celé pak ještě jednou potřeme vajíčkem a takto klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova.
Krok 4
Na nápň ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem ručním elektrickým šlehačem. Šleháme, dokud nám nevznikne tuhý krém (asi 4 – 5 minut).
Krok 5
Pomocí cukrářského sáčku naplníme kremrole sladkým bílkovým krémem . Nakonec kremrole posypeme moučkovým cukrem. Věřte, že s tímto receptem budete za hvězdu!