Ovocné želé | recept na domácí želé na buchtu
Ovocné želé | recept na domácí želé na buchtu. Pokud máte rádi domácí želé a také nepreferujete to kupované bez chuti, určitě si ho zkuste připravit podle mého receptu. Nejlepší je želé z pomerančového džusu, ale klidně můžete zkusit i jiný druh. Inspirujte se mým předpisem na domácí želé. Je hotové během chvíle a mnohem chutnější než kupované.
Co je potřeba
400 ml 100% pomerančového džusu
2 polévkové lžíce moučkového cukru
1 vanilkový pudink
Krok 1
Většinou dělám buchtu s želé z kompotové šťávy. Tentokrát jsem chtěla upéct buchtu s mraženým ovocem, chtěla jsem ale připravit i želé. Místo šťávy z kompotu jsem tedy použila 100% pomerančový džus.
Krok 2
Do 150 ml džusu rozmícháme pudink s cukrem. Zbytek džusu zahřejeme k bodu varu. Následně přilijeme džus s pudinkem a mícháme do zhoustnutí.
Krok 3
Nakonec odstavíme ze sporáku a necháme trochu zchladnout. Vlažným želé pak zalijeme připravenou buchtu s ovocem, necháme v chladu zcela zatuhnout a podáváme.