Langoše | recept na rychlé smažené jídlo
Langoše | recept na rychlé smažené jídlo. Recept na langoše je rychlý a téměř bezpracný. Určitě si je musíte vyzkoušet, skvělé jsou i jako pohoštění na věčírku. Oblohu můžete zvolit dle své chuti, výborné jsou i na sladko. Díky jogurtu bude těsto krásně táhlé a jemné. Recept na langoše mám mnohokrát vyzkoušený, je nenáročný a přitom efektní.
Co je potřeba
500 g hladké mouky
půl kostky droždí
1 čajová lžička soli
2 malé bílé jogurty
250 ml studeného mléka
2 čajové lžičky oleje na vymazání igelitového sáčku
olej na smažení
Krok 1
Všechny suroviny kromě oleje vložíme do mísy. Vařečkou důkladně promícháme a vyklopíme na lehce pomoučněný vál, kde ho v mouce "oválíme", aby se příliš nelepilo.
Krok 2
Do většího igeliťáku si nalijeme dvě lžičky oleje, pytlík zavřeme a mezi dlaněmi olej „rozetřeme“ po vnitřku pytlíku. Pak do něj přendáme těsto a necháme v lednici do druhého dne vykynout. Těsto zdvojnásobí objem, tak podle toho zvolte velikost pytlíku.
Krok 3
Druhý den si lžící ukrajujeme kusy těsta (ne moc velké, asi jako tři polévkové lžíce dohromady). Na pomoučeném vále trošku těsto oválíme v mouce a roztáhneme od středu (viz obrázek).
Krok 4
Pak langoše smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Usmažené langoše pokládám na papírovou utěrku, aby vpila olej. Ozdobíme podle své chuti, u nás vyhrává česnek, kečup a na jemno nastrouhaný sýr.
Mám vyzkoušené, že takto uzavřené těsto v sáčku vydrží i týden