Drobenka na buchtu | recept na rychlou drobenku
Drobenka na buchtu | recept na rychlou drobenku. Kynuté a mnohé lité koláče se bez drobenky zkrátka neobejdou. Pokud si však nejste jistí poměry nebo stále hledáte ten správný předpis, vyzkoušejte můj recept na rychlou drobenku. Vždy se povede a je ozdobou každé buchty. Připravte si drobenku na buchtu podle mě.
Co je potřeba
1 hrnek hrubé mouky
1/2 hrnku cukru krystal
3 – 4 polévkové lžíce másla (používám Perlu máslovou)
Krok 1
Másla dejte do mísy nejdříve 3 lžíce, po zpracování drobenky uvidíte, jestli je třeba větší množství. V tom případě přidejte asi lžíci.
Krok 2
Cukr si v míse smícháme s moukou, přidáme máslo a dobře mezi prsty promneme, až vznikne hezká drobenka. Podle potřeby ještě můžeme přidat cukr nebo mouku, případně kokos. Pokud na koláče použijeme kyselejší ovoce, můžeme přisypat více cukru (to dělám, když na buchtu dávám rebarboru).