Krém stracciatella | recept na jednoduchý smetanový krém
Krém stracciatella | recept na jednoduchý smetanový krém. Vyzkoušejte si připravit jednoduchý smetanový krém podle následujícího receptu. Krém stracciatella je rychlý na přípravu a nenáročný na suroviny. Díky tvarohu a smetaně má krém krásně hladkou a jemnou konzistenci, pudink zajistí, že bude držet. A samozřejmě nesmí chybět čokoláda, díky níž je krém stracciatella kropenatý.
Co je potřeba
250 g tvarohu v kostce
2 zakysané smetany (celkem 400 g)
250 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády na vaření
1 vanilkový cukr
250 ml mléka
1 a půl balíčku vanilkového pudinku
dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru
Krok 1
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout. V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanými smetanami. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink.
Krok 2
Dále přisypeme najemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zapracujeme ji do krému.
Krok 3
Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit. Krémem můžete promazat piškotový korpus nebo ho použít jen jako skvělý dezert. Vyzkoušejte!