Tvarohová buchta bez těsta | recept
Tvarohová buchta bez těsta | recept. Tento recept je jako stvořen pro milovníky tvarohu. Upečte si tvarohovou buchtu bez těsta. Do druhého dne se uleží, tvaroh ztuhne a je to opravdu dobrota. Pokud je tvaroh hodně řídký, buchta potom bude mokřejší. Nejraději ji peču v „buchtovém“ pekáčku s oušky. Tvarohu je potom více. Když se dá na normální plech, tak to není ono. Je to neskutečná dobrotka!!! Vyzkoušejte!!!
Co je potřeba
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
Nádivka:
3 tvarohy
3 celá vejce
asi 500 ml mléka
cukr – dle chuti
rum a může být i citrónová kůra
Hera
Mouku s cukrem a práškem do pečivo smícháme (bude to mít sypkou konzistenci).
Potom si ručním šlehačem vyšleháme nádivku (měl by to být „řidší“ tvaroh, ale ne zase aby tekl). Množství mléka odpovídá na 3 kostky tvarohu. Pokud budete nádivku dělat z tvarohu v krabičce, tak ho bude méně.
Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vysypeme na máslem vymazaný plech, na to nalijeme tvarohovou nádivku a navrch zase sypké těsto.
Nahoře buchtu poklademe plátky Hery ( asi půl centimetrové) a pečeme v troubě předehřáté na 180°C, dokud vršek buchty není krásně zlatavý. DOBROU CHUŤ!!!
Pokud budete dělat buchtu s přídáním pudinku a ovoce, tak ten pudink se tam dává sypký!!!