jitulciny-recepty.cz

Buchta Margot | recept na výborný koláč

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Buchta á la Margot | recept na výborný koláč. Máte rádi čokoládovou tyčinku Margot? Pokud ano, vyzkoušejte si přichystat koláč podle následujícího receptu. Buchta Margot je výborná a jednoduchá. Tyčinka se dává rovnou do těsta, která tak získá na vláčnosti a zajímavé chuti. Navrch můžete použít jakoukoli polevu nebo se inspirovat tou mou. Upečte si buchtu Margot, určitě si pochutnáte. 

Co je potřeba

2 velké čokolády Margot

3 vejce

1 hrnek cukru

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek mléka

10 dkg rozpuštěného a zchladlého másla

1 vanilkový cukr

1 prášek do pečiva

POLEVA:

10 dkg změklého másla

10 dkg cukru

1 žloutek 

2 polévkové lžíce rumu

Krok 1

Žloutky ušleháme se dvěma lžícemi cukru do pěny.

Krok 2

Potom přidáme mléko, nahrubo nastrouhané Margotky, zbytek cukru, mouku, rozpuštěné máslo, prášek do pečiva a vanilkový cukr.

Krok 3

Vše elektrickým šlehačem zpracujeme a potom zlehka vařečkou vmícháme sníh z bílků.

Krok 4

Těsto nalijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme, dokud buchta není lehce hnědá.

Krok 5

Hotový koláč necháme trochu zchladnout. Mezitím si připravíme polevu. Všechny ingredience dáme do misky a za studena utřeme. Rozetřeme ji na zchladlý moučník, necháme zatuhnout a podáváme.

Koláč je poměrně dost sladký, množství cukru klidně snižte dle chuti. 


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/buchta-margot-recept-na-vyborny-kolac.html