Buchta Margot | recept na výborný koláč
Buchta á la Margot | recept na výborný koláč. Máte rádi čokoládovou tyčinku Margot? Pokud ano, vyzkoušejte si přichystat koláč podle následujícího receptu. Buchta Margot je výborná a jednoduchá. Tyčinka se dává rovnou do těsta, která tak získá na vláčnosti a zajímavé chuti. Navrch můžete použít jakoukoli polevu nebo se inspirovat tou mou. Upečte si buchtu Margot, určitě si pochutnáte.
Co je potřeba
2 velké čokolády Margot
3 vejce
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
10 dkg rozpuštěného a zchladlého másla
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
POLEVA:
10 dkg změklého másla
10 dkg cukru
1 žloutek
2 polévkové lžíce rumu
Krok 1
Žloutky ušleháme se dvěma lžícemi cukru do pěny.
Krok 2
Potom přidáme mléko, nahrubo nastrouhané Margotky, zbytek cukru, mouku, rozpuštěné máslo, prášek do pečiva a vanilkový cukr.
Krok 3
Vše elektrickým šlehačem zpracujeme a potom zlehka vařečkou vmícháme sníh z bílků.
Krok 4
Těsto nalijeme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme, dokud buchta není lehce hnědá.
Krok 5
Hotový koláč necháme trochu zchladnout. Mezitím si připravíme polevu. Všechny ingredience dáme do misky a za studena utřeme. Rozetřeme ji na zchladlý moučník, necháme zatuhnout a podáváme.
Koláč je poměrně dost sladký, množství cukru klidně snižte dle chuti.