Šťouchaná buchta | recept na rychlý litý koláč
Šťouchaná buchta | recept na rychlý litý koláč. Nevíte, co rychlého upéct ke kávě nebo ke snídani? Zkuste šťouchanou buchtu podle mého receptu. Tento litý koláč je rychle hotový a jeho příprava zabere jen chvíli času. Díky jednoduchému fíglu je koláč šťavnatý a plný kakaové chuti. Inspirujte se mým receptem na jednoduchou šťouchanou buchtu.
Co je potřeba
35 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru
1 prášek do pečiva
12 dkg rozpuštěné Hery
2 vejce
2 lžíce oleje
200 ml mléka
špetka soli
POLEVA:
18 dkg másla nebo Hery
4 lžíce rumu
3 lžíce horké vody
20 dkg práškového cukru
4 dkg kakaa
případně kokos na posypání
Krok 1
Mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl promísíme, přidáme i ostatní „mokré“ suroviny a promícháme.
Krok 2
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C do růžova. Je to opravdu hned hotové, asi 10 až 15 minut.
Krok 3
Mezitím si přichystáme polevu. Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do té doby, než směs začne trochu houstnout.
Krok 4
Hned po upečení druhým koncem vařečky "našťoucháme" po celé buchtě díry. Polevu lijeme postupně od prostředka, aby se dostala do všech děr.
Krok 5
Necháme ztuhnout a podáváme. Nakonec ještě můžeme posypat kokosem.