Vodouch | recept na jednoduchou litou buchtu
Vodouch | recept na jednoduchou litou buchtu. Na následujících řádcích vám poradím, jak si upéct snadný koláč, který stihnete navíc připravit během chvíle. I neohlášená návštěva si tak může pochutnat na vynikajícím domácím moučníku. Pro přípravu nadto nebudete potřebovat nic, co byste neměli běžně ve spíži. Vyzkoušejte si upéct jednoduchou litou buchtu zvanou Vodouch. Všem doporučuji! Je to rychlá, jednoduchá a hlavně moc dobrá buchta.
Co je potřeba
1 hrnek vody
1 Hera
1 vanilkový cukr
2 hrnky moučkového cukru
2 polévkové lžíce kakaa
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 celá vejce
kokos nebo ořechy na posypání
máslo na vymazání a kokos nebo strouhanka na vysypání plechu
Krok 1
Vodu, Heru, vanilkový cukr, kakao a moučkový cukr svaříme.
Krok 2
Ze vzniklé směsi odebereme jeden hrnek, který použijeme jako polevu. Do vychladlého zbytku přidáme mouku, prášek do pečiva a vejce.
Krok 3
Nalijeme na máslem vymazaný a kokosem nebo strouhankou vysypaný plech (pekla jsem na normálním, ale bude určitě lepší "buchťák" s ušima – moučník nebude tak nízký). Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 – 30 minut (zkoušejte špejlí).
Krok 4
Ještě teplou buchtu polijeme polevou, kterou jsme na začátku odebrali, a posypeme kokosem nebo ořechy, případně obojím.