jitulciny-recepty.cz

Hraběnčin koláč | recept na křehké ovocné řezy

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Hraběnčin koláč | recept na křehké ovocné řezy. Hraběnčiny řezy jsou většinou připravovány s jablky, ale i s jiným ovocem jsou výborné. Zkuste můj netradiční recept na hraběnčiny řezy s borůvkami a meruňkami. Recept na tyto křehké ovocné řezy sice vypadá složitě, ale s trochou trpělivosti to zvládne každý. Vyzkoušejte hraběnčiny řezy podle mého receptu, k nedělní kávě se budou hodit skvěle. 

Co je potřeba

TĚSTO (na jeden nízký plech)

40 dkg polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

3 žloutky

250 g hery

NÁPLŇ:

2 tvarohy v kostce

1 žloutek

rozinky

2 lžíce cukru (nebo dle chuti)

ovoce dle chuti (borůvky, meruňky, broskve,...)

Krok 1

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto. Nelekejte se, těsto se bude zpočátku drobit, ale brzy to přejde. 

Krok 2

1/3 těsta odkrojíme a vložíme do mrazáku. Zbylé 2 třetiny vyválíme. Jde to špatně, můžete ho klidně vmačkat na plech prsty tak, aby těsto po stranách tvořilo mírný okraj.

Krok 3

Na těsto dáme tvaroh umíchaný s ostatními surovinami, poklademe ovocem a na něj rozetřeme sníh ze 4 bílků.

Krok 4

Z mrazáku vytáhneme zbylou 1/3 těsta a na hrubém struhadle ji nastrouháme na sníh. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C, pečeme asi 20 až 25 minut.

Na tvaroh rozhodně nepoužívejte mražené ovoce, zvláště pokud použijete tvaroh ve vaničce, který je sám o sobě dost řídký. Koláč by vám pak, podobně jako mně, nešel pořádně nandat na talířek. 


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/buchty-moucniky/hrabencin-kolac-recept-na-krehke-ovocne-rezy