Makovec | recept na makovou buchtu
Makovec | recept na makovou buchtu. Upečte si makovec podle mého receptu. Je úžasně vláčný a měkoučký. Kávu můžete úplně nahradit mlékem, ale už to nebude ono. Anebo můžete udělat kompromis , že dáte 125 ml mléka a 125 ml kávy. Kdo má rád, může si makovec ještě polít citronovou polevou. Vyzkoušejte! Je to výborný recept!
Co je potřeba
1 celé vejce,
15 dkg cukru
250 ml méka nebo vychladlé kávy bez lógru (může být i půl na půl)
7 dkg rozpuštěného másla nebo Hery
20 dkg polohrubé mouky
12 dkg mletého máku
1 prášek do pečiva
Nejprve si smícháme sypké suroviny.
A potom přidáme zbytek. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme na předem máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech (buchťák – takový ten s ušima).
Dáme péct do trouby předehřáté na 180°C asi tak 20 minut. DOBROU CHUŤ!