Mrkvová bábovka | recept na moučník
Mrkvová bábovka | recept na moučník. Nejen k nedělní kávě se vám bude hodit následující recept na mrkvovou bábovku. Už během pečení tak fantasticky voní, že bych ji nejradši zbaštila hned po vytažení z trouby. Je opravdu fantastická a mrkev v ní není vůbec poznat.
Co je potřeba
1 hrnek cukru,
1 hrnek oleje
2 hrnky polohrubé mouky
3 hrnky najemno strouhané mrkve (tj. asi 350 – 400 g)
1/2 hrnku rozinek
1/2 hrnku sekaných vlašských ořechů
2 čajové lžičky prášku do pečiva
2 čajové lžičky skořice
3 celá vejce
špetka soli
Nejdříve si očistíme mrkev a nastrouháme najemno, vložíme do mísy a na ni naházíme všechny ostatní suroviny a promícháme.
Nejdříve se bude zdát, že to moc nejde, ale míchejte a pak to nechte asi 5 minutek odležet. Celé to pustí šťávu a pak to už bude vypadat daleko lépe.
Těsto je takové husté, ale tak to má být viz. foto. Těsto nalijeme do sádlem vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C asi na hodinku, hodinku a čtvrt. Pokud začne vršek bábovky černat a ještě není uvnitř dopečená (zkoušíme po hodince špejlí), tak přes ní dejte alobal. Já ji pekla hodinu a čtvrt, ale záleží, jakou má kdo troubu.
Po vytažení z trouby nechejte bábovku ještě ve formě asi 5 minut odležet a pak pomalu vyklopte, aby nepraskla (poslední dobou mám totiž smůlu, že mi trošku praskne, ale to je asi mýma rukama).
Určitě zkuste! Je to zase něco jiného.
DOBROU CHUŤ!!!