Tvarohová štola bez kynutí | recept
Tvarohová štola bez kynutí | recept. Upečte si tvarohovou štolu bez kynutí. Je to opravdu dobrůtka a na to, že není kynutá, tak tak opravdu vypadá i chutná. Nám teda moc chutnala! Šárko, děkuji za super receptík do mé sbírky!!!
Co je potřeba
500 g hladké mouky
250 g měkkého tvarohu
125 g cukru (nám to přišlo málo sladké, takže radím tak 140 až 150 g cukru)
150 g másla
2 celá vejce
1 a půl prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
citrónová kůra
Do těsta: rozinky, kandované ovoce, kousky čokolády, nahrubo sekané vlašské ořechy, mandle…co kdo rád
Na pomazání: rozpuštěný kousek másla
Na posypání: moučkový cukr smíchaný s kakaem (dala jsem 1ČL kakaa a 2ČL moučkového cukru) nebo stačí jen posypat moučkovým cukrem
Z uvedených surovin si připravíme hladké těsto, do kterého poté zapracujeme již nachystanou směsku toho, co kdo rád.
Z těsta poté na vále rukou roztáhneme placku asi 1,5 až 2 cm vysokou, kterou podélně přeložíme na polovinu a přeneseme na plech, vyložený sádlem vymazaným pečícím papírem.
Dáme péct na 175°C asi na 45 minutek, ale zkoušela jsem špejlí, když byl vršek už zlatavý a štola byla hotová již asi za 30 minutek. Chce to zkoušet.
Po vytažení z trouby štolu ihned potíráme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem nebo tou kakaovou směskou. DOBROU CHUŤ!!!