Buchta HIMALÁJE | recept na moučník
Buchta HIMALÁJE | recept na moučník. Upečte si buchtu zvanou Himaláje, základem je kakaové těsto, náplň tvoří tvaroh a na vršek přijde opět kakaové těsto. Určitě zkuste! Je to nadýchaná a lehounká buchta, prostě famózní! Za skvělý recept vděčím známé Gábině. Výsledek zaručen!
Co je potřeba
Těsto 1:
2 celá vejce
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 polévková lžíce kakaa
citrónová kůra z půlky citrónu
Těsto 2 (tvarohové):
2 celá vejce
1 hrnek moučkového cukru
2 tvarohy (použila jsem klasické v kostce)
1 hrnek mléka
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudink
Nejdříve si nachystáme obě těsta.
Těsto 1:
V míse si vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny a poté za stálého šlehání pomalu přiléváme olej. Dále pak postupně přidáme ostatní suroviny v uvedeném pořadí. Vznikne nám krásně hladké kakaové těsto.
Těsto 2 (tvarohové):
V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do pěny a poté zašleháme ostatní suroviny v uvedeném pořadí. Vznikne nám hladké, ale řídké těsto, tak to má být.
Na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný plech (já použila buchťák s ouškama) nejdříve nalijeme polovinu kakaového těsta a na něj přijde tvarohové těsto.
Na tvarohové těsto pak nalijeme zbytek kakaového těsta a dáme péct do trouby předehřáté na 170°C asi na 20 až 30 minut, nebo dokud nebude vršek buchty nazlátlý (viz. foto).
Po vytažení z trouby necháme buchtu řádně vychladnout a pak už si jen lahodíme u kafíčka, jaká je to dobrůtka.