Ořechový velikonoční beránek | recept
Ořechový velikonoční beránek | recept. Díky ořechům je beránek krásně tmavý a chuťově je naprosto dokonalý!!! Ovšem ořechy můžete dle chuti nahradit např. kokosem, kakaem nebo jen nastrouhat pro vůni citrónovou kůru. Takže z jednoho receptu můžete mít třeba čtyři různé druhy beránka. No, není to prostě skvělé?! Za tento bezva recept vděčím známé Kláře. Upečte si ořechového velikonočního beránka podle tohoto receptu, určitě si moc pochutnáte.
Co je potřeba
5 vajec + sníh
150 g moučkového cukru
100 g hladké mouky
100 g mletých vlašských ořechů
60 g změklého másla
1/2 prášku do pečiva
Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Žloutky společně s cukrem a máslem ušleháme do pěny.
Poté přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pak mleté ořechy (těsto bude celkem tuhé, ale tak to má být).
Nakonec vařečkou důkladně vmícháme tuhý sníh z bílků a tím nám těsto i krásně zřídne a je moc pěkné.
Hotové těsto nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané beránkové formy (ten díl s obličejem) a přiklopíme druhou částí (záda beránka). Takto dáme péct do trouby předehřáté na 180°C na 30 minut a po 30-ti minutách stáhneme teplotu trouby na 160°C a pečeme ještě dalších 30 minut.