Jogurtovo-citronová bábovka | recept
Jogurtovo-citronová bábovka | recept. Bábovka je fakt skvělá, lehce nakyslá, provoněná citrónem a je spíše mokřejší. Bála jsem se, že mým chlapům nebude moc chutnat, ale ještě ten den byla pryč. Upečte si také jogurtovo-citrónovou bábovku.
Co je potřeba
2 bílé jogurty (150 g)
200 g polohrubé mouky
100 g cukru
1 vanilkový cukr
2 celá vejce
100 ml oleje
1 prášek do pečiva
citronová kůra z jednoho citronu + vymačkaná šťáva z půlky citronu
Všechny suroviny smícháme v míse.
Následně těsto nalijeme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy.
Dáme péct do trouby předehřáté na 170°C asi na 45 až 60 minut. Zda je bábovka hotová zkoušíme špejlí. Po vytažení z trouby ji ještě asi 5 minutek necháme ve formě a teprve poté ji opatrně vyklopíme. Musíte pomalu, nebo by se mohlo stát, že se vyklopí jen půlka.