Hrk, hrk řezy Dr. Oetkera | recept na moučník
Hrk, hrk řezy Dr. Oetkera | recept na moučník. Následující recept na hrk, hrk řezy vás jistě nadchne. Se zdánlivě obyčejnými ingrediencemi vykouzlíte neobyčejný dezert. A velkou výhodou je, že je jeho příprava opravdu jednoduchá. Čerstvý korpus mi přijde takový suchý, ale druhý den je už pěkně vláčný, jenže to už z buchty zbylo posledních pár kousků.
Co je potřeba
Korpus:
3 celá vejce
12 dkg cukru
1 vanilkový cukr
15 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 polévková lžíce kakaa
Krém:
2 malé mandarinkové kompoty
200 ml smetany
1 vanilkový pudink Olé od Dr. Oetkera
1 ztužovač šlehačky
Korpus:
Vejce, cukr a vanilkový cukr si v míse vyšleháme do pěny, šleháme elektrickým šlehačem na plný výkon 3 – 5 minut. Poté vařečkou pomalu zamícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao.
Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech o rozměrech maximálně 40 x 30 cm (já použila buchťák 37 x 25 cm) a dáme péct do trouby předehřáté na 170°C na 13 minut.
Krém:
Do velké sklenice od okurek o objemu 1700 ml (nebo do jiné větší nádoby, která se dá uzavřít) dáme kompoty i s vodou, smetanu a navrch pudink Olé a ztužovač šlehačky.
Nádobu uzavřeme a pořádně s ní zahrkáme, až nám vznikne krém (je to moment a je hotový).
Na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřeme hotový krém.
Před podáváním můžeme ještě ozdobit grankem nebo strouhanou čokoládou a šlehačkou.
DOBROU CHUŤ!!!