Kakaový koláč s hruškami | recept na moučník
Kakaový koláč s hruškami | recept na moučník. Chcete se blýsknout netradičním koláčem, který bude lahodit nejen chuti ale i oku? Pak musíte vyzkoušet následující kakaový koláč s hruškami. Uvidíte, že s ním sklidíte zaručený a zasloužený obdiv.
Co je potřeba
370 g polohrubé mouky
150 g cukru včetně jednoho vanilkového
400 ml smetany
1 prášek do pečiva
3 – 4 polévkové lžíce kakaa
3 vejce
kůra z jednoho citrónu
6 – 8 hrušek
1 – 2 hrsti vlašských ořechů
Nejdříve si oloupeme hrušky (stopky ponecháme) a nejlépe škrabkou na brambory zespodu vyndáme jadřinec (viz. foto).
Smetanu, cukr a citrónovou kůru vyšleháme ručním šlehačem. Jak začne houstnout, tak přidáme postupně celá vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme kakao.
Na menší plech s vyšším okrajem (já měla o rozměrech 37 x 25 x 7 cm, ale může být i menší) dáme pečící papír (používám se silikonovým nátěrem) a větší část těsta rozetřeme na papír.
Zbylým těstem vyplníme díry po odstraněných jadřincích a hrušky zapíchneme ve dvou řadách do těsta. Vršek pak posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy.
Takto dáme péct do trouby předehřáté na 180°C na 30 minut.
Po upečení koláč necháme zchladnout a poté ho krájíme na porce tak, aby v každém řezu byla půlka hrušky (viz. foto).
DOBROU CHUŤ!!!
Poznámka: Je výborný, jen doporučuji použít takové ty „baculaté“ hrušky. Já použila vysoké a úzké a při pečení mi některé popadaly do těsta (viz. foto). Na chuti to ovšem neubralo!