Lívance z acida | recept na netradiční lívance
Lívance z acida | recept na netradiční lívance. Lívance vždycky nevyžadují dlouhou dobu přípravy a kynutí. Podle mého receptu je zvládnete jedna dvě. Fígl spočívá v použití acida. Jsou fakt výnikající a strašně rychlé! I náš Honzík hned spořádal dva kousky. Z téhle dávky těsta jsem měla 22 lívanečků.
Co je potřeba
1 acido (500 ml)
250 g polohrubé mouky
1/2 čajové lžičky jedlé sody
špetka soli
6 g cukru nebo 3 kostky
Nejprve si smícháme všechny sypké ingredience a pak přilijeme celé acido.
Důkladně elektrickým šlehačem promícháme a hned můžeme smažit.
Smažíme na trošce oleje (el. sporák na č. 4), dokud nejsou zlatavé z obou stran. Lívanečky nám hned krásně nakynou při smažení.
Podáváme s marmeládou, džemem nebo já dělám, že dám trochu zakysané smetany, ocukruju a na ni dám borůvky se šťávičkou.
DOBROU CHUŤ!!!