Žemlovka s tvarohem a broskvemi | recept na sladké jídlo
Žemlovka s tvarohem a broskvemi | recept na sladké jídlo. Manžel říká, že to není oběd, ale bere to spíše jako buchtu po obědě. A taky, že ve škole žemlovku nesnášel, ale tahle že je prostě dokonalá! Tak taky vyzkoušejte žemlovku s tvarohem a broskvemi!
Co je potřeba
7 – 8 rohlíků
500 g tvarohu ve vaničce
1 zakysaná smetana
1 broskvový kompot
0,5 l mléka
2 vejce
2 vanilkové cukry
kousek másla na vymazání
Nejdříve si nachystáme tvaroh: tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, jedním vajíčkem, přidáme vanilkový cukr a pak osladíme normálním cukrem dle potřeby, jak kdo rád sladké. Poté si do mléka rozkvedláme druhé vejce a v něm namáčíme rohlíky nakrájené na asi 1 cm silná kolečka.
Rohlíky vyskládáme máslem vymazanou zapékací misku (viz. foto) a poté je posypeme vanilkovým cukrem.
Na rohlíky rozetřeme půlku tvarohové náplně, na ni rozprostřeme půlky okapaných broskví a dáme druhou půlku tvarohové náplně (můžete také broskve pokrájet na kostičky a už s tvarohem smíchat a takto celé vylít na rohlíky).
Vršek poklademe opět namočenými rohlíky a takto dáme zapéct do trouby předehřáté na 180°C, dokud nám boky a částečně i vršek nezezlátne. A je hotovo!
DOBROU CHUŤ!!!