Okurkový salát s mlékem | recept
Okurkový salát s mlékem | recept. Klasický okurkový salát se sladkokyselým nálevem je tradiční a nechvalně proslulý ze školních jídelen. Když však přilijete trochu mléka, salát získá úplně jiný rozměr. Připravte si ho podle mého receptu, hodí se nejen na zchlazení v letních vedrech.
Co je potřeba
1 hadovka nebo 2 salátovky
ocet
sůl
cukr
olivový olej
mléko
Krok 1
Okurku oloupeme a nastrouháme nahrubo. Do misky přidáme 3 polévkové lžíce (PL) cukru krupice, 1/2 PL soli, 1/2 PL olivového oleje, 1 PL octa a trošičku pepře.
Krok 2
Vše takto promícháme, až okurka pustí šťávu. Potom přilijeme mléko – asi tak 200 ml, záleží na množství okurek. Zamícháme, dáme vychladit a podáváme.
Krok 3
Jako dítě jsem ani jinak okurkový salát nejedla. Mamka dělala vždycky speciální porci s mlékem pro mě. Místo mléka můžete také dát zakysanou smetanu – to je také opravdu výborné!!! DOBROU CHUŤ!!!