jitulciny-recepty.cz

Vlašský salát | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Vlašský salát | recept. Tento recept mám od své tchýně a nejvíce ho dávám na chlebíčky nebo i jen tak manželovi s rohlíkem do práce jako rychlou a levnou svačinu. Vlašský salát podle tohoto receptu je opravdu vynikající, určitě si ním ohromíte každou návštěvu. Vyzkoušejte!

Co je potřeba

30 dkg měkkého salámu

2 středně velké kyselé okurky

2 středně velké cibule

1 sklenička Moravanky

2 dcl mléka

2 polévkové lžíce hl. mouky

1 menší majolka (250 ml – ne jiná!)

dle chuti pepř, sůl a cukr

 

 

 

Krok 1

Salám, okurky, cibuli a Moravanku (bez feferonky) nasekáme nebo nakrájíme nadrobno. Z Moravanky ale nejdřív slijeme vodu přes sítko.

Krok 2

V malém hrnci smícháme mléko a mouku a za stálého míchání svaříme do hustší kaše (na menším plameni nebo na el. sporáku na č. 3) a necháme zchladnout.

Krok 3

Po zchladnutí smícháme kaši s nasekanými ingrediencemi a nakonec přidáme majolku.

Krok 4

Důkladně promícháme a dochutíme dle vlastní chuti. Manžel má radši sladší, tak dávám 4 hrsti cukru, asi 3 špetky soli a mletý pepř, množství podle toho, jak moc chci, aby to bylo pálivé.

Krok 5

Hotový vlašský salát dáme vychladit a podáváme namazaný na chlebíčky nebo jako pomazánku s pečivem. DOBROU CHUŤ!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/vlassky-salat-recept.html