Vlašský salát | recept
Vlašský salát | recept. Tento recept mám od své tchýně a nejvíce ho dávám na chlebíčky nebo i jen tak manželovi s rohlíkem do práce jako rychlou a levnou svačinu. Vlašský salát podle tohoto receptu je opravdu vynikající, určitě si ním ohromíte každou návštěvu. Vyzkoušejte!
Co je potřeba
30 dkg měkkého salámu
2 středně velké kyselé okurky
2 středně velké cibule
1 sklenička Moravanky
2 dcl mléka
2 polévkové lžíce hl. mouky
1 menší majolka (250 ml – ne jiná!)
dle chuti pepř, sůl a cukr
Krok 1
Salám, okurky, cibuli a Moravanku (bez feferonky) nasekáme nebo nakrájíme nadrobno. Z Moravanky ale nejdřív slijeme vodu přes sítko.
Krok 2
V malém hrnci smícháme mléko a mouku a za stálého míchání svaříme do hustší kaše (na menším plameni nebo na el. sporáku na č. 3) a necháme zchladnout.
Krok 3
Po zchladnutí smícháme kaši s nasekanými ingrediencemi a nakonec přidáme majolku.
Krok 4
Důkladně promícháme a dochutíme dle vlastní chuti. Manžel má radši sladší, tak dávám 4 hrsti cukru, asi 3 špetky soli a mletý pepř, množství podle toho, jak moc chci, aby to bylo pálivé.
Krok 5
Hotový vlašský salát dáme vychladit a podáváme namazaný na chlebíčky nebo jako pomazánku s pečivem. DOBROU CHUŤ!