jitulciny-recepty.cz

Vlčický houskový knedlík | recept

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Vlčický houskový knedlík | recept. Vždycky jsem se knedlíků bála, ale potom mě je moje tchýně naučila. Knedlíky jsou prostě tak akorát velké a tuze dobré. Pokud jste také dosud nenašli odvahu na domácí knedlíky, vyzkoušejte tento recept, je to brnkačka a určitě se povedou!!!

Co je potřeba

25 dkg hrubé mouky

25 dkg polohrubé mouky

čtvrtka kostky kvasnic

celé vejce

1 celý rohlík

250 ml vlažné vody

špetka cukru a soli

Krok 1

Mouku nasypeme do mísy a uděláme důlek, do kterého rozdrobíme čtvrt kostky kvasnic, trošičku pocukrujeme a zalijeme 2 – 3 čajovými lžičkami vlažné vody.

Krok 2

Druhým koncem lžičky uděláme takovou kašičku a necháme asi 10 minutek vykynout.

Krok 3

Po vykynutí zasypeme kraje mouky solí, přidáme celé vejce a postupně přiléváme 250 ml vlažné vody a pořád mícháme. Poté přidáme nakrájený rohlík a vypracujeme v těsto, které necháme kynout dalších 30 minutek přikryté utěrkou.

Krok 4

Po vykynutí¨těsto znovu proválíme a rozdělíme na 4 menší válečky, které necháme ještě 10 minut kynout.

Krok 5

Do kastrolu si dáme vařit vodu na č. 5 (el. sporák) a poté vždy dva válečky vaříme stále na č. 5 z každé strany 10 minut.

Krok 6

Když jsou knedlíky hotové, tak je za pomoci dezertního talířku vyndáme z vody a okamžitě vidličkou nebo špejlí z obou stran propícháme. Porcujeme nití a můžeme podávat. DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/prilohy/vlcicky-houskovy-knedlik-recept