Vlčický houskový knedlík | recept
Vlčický houskový knedlík | recept. Vždycky jsem se knedlíků bála, ale potom mě je moje tchýně naučila. Knedlíky jsou prostě tak akorát velké a tuze dobré. Pokud jste také dosud nenašli odvahu na domácí knedlíky, vyzkoušejte tento recept, je to brnkačka a určitě se povedou!!!
Co je potřeba
25 dkg hrubé mouky
25 dkg polohrubé mouky
čtvrtka kostky kvasnic
celé vejce
1 celý rohlík
250 ml vlažné vody
špetka cukru a soli
Krok 1
Mouku nasypeme do mísy a uděláme důlek, do kterého rozdrobíme čtvrt kostky kvasnic, trošičku pocukrujeme a zalijeme 2 – 3 čajovými lžičkami vlažné vody.
Krok 2
Druhým koncem lžičky uděláme takovou kašičku a necháme asi 10 minutek vykynout.
Krok 3
Po vykynutí zasypeme kraje mouky solí, přidáme celé vejce a postupně přiléváme 250 ml vlažné vody a pořád mícháme. Poté přidáme nakrájený rohlík a vypracujeme v těsto, které necháme kynout dalších 30 minutek přikryté utěrkou.
Krok 4
Po vykynutí¨těsto znovu proválíme a rozdělíme na 4 menší válečky, které necháme ještě 10 minut kynout.
Krok 5
Do kastrolu si dáme vařit vodu na č. 5 (el. sporák) a poté vždy dva válečky vaříme stále na č. 5 z každé strany 10 minut.
Krok 6
Když jsou knedlíky hotové, tak je za pomoci dezertního talířku vyndáme z vody a okamžitě vidličkou nebo špejlí z obou stran propícháme. Porcujeme nití a můžeme podávat. DOBROU CHUŤ!!!