Bramboráčky | recept na smažené bramborové placky
Bramboráčky | recept na smažené bramborové placky. Nedaří se vám při přípravě bramboráků docílit té správné konzistence? V následujícím článku vám poradím, jak na ně. Recept je vyzkoušený a poměry mnohokrát osvědčené. Usmažte si výborné bramboráčky jako slavnostní přílohu nebo jako samostatné jídlo.
Co je potřeba
750 g syrových brambor (myslím tím už oloupaných)
400 g hladké mouky
3 celá vejce
3 polévkové lžíce mléka
1 velká cibule
6 stroužků česneku (klidně i víc)
majoránka
sůl
Krok 1
Oloupané brambory si nastrouháme na jemném struhadle a vodu z nich částečně zcedíme.
Krok 2
Dáme do mísy a přidáme mouku, vejce, mléko, prolisovaný česnek, na drobno pokrájenou cibuli, sůl dle chuti a zasypeme majoránkou.
Krok 3
Nejlépe rukou vše důkladně promícháme a hotové těsto necháme 30 minut odležet.
Krok 4
Smažíme malé bramboráčky jako přílohu k minutkám nebo bramboráky klasicky přes celou pánev (pokud budete dělat tyhle, tak do těsta můžete přimíchat anglickou slaninu nebo jakýkoliv salám – pro chuť a podáváme nejlépe s bílou kávou z Melty).
Krok 5
Pokud dodržíte přesnou gramáž, kterou zde udávám, tak by se těsto už nemělo vůbec doupravovat.
DOBROU CHUŤ!!!