Moravské zelí | recept na červené zelí
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
10 až 30 minut
Moravské zelí | recept na červené zelí. Moravské zelí je nejlepší z červeného zelí (alespoň nám tak chutná), ale lze jej připravit i z bílého zelí. Tak šup, šup a zkuste zase něco jiného.
Co je potřeba
1 velká sklenice červeného zelí (720 ml)
2 cibule
1 polévková lžíce sádla
sůl
cukr
ocet
olej
hladká mouka
Krok 1
Zelí si uvaříme, jak je psáno ZDE s tím rozdílem, že nenecháme vypařit všechnu vodu, ale musí nám u dna trošku zůstat!
Krok 2
Když je zelí měkké, tak si na oleji osmahneme na malé kostičky pokrájenou cibulku, necháme zesklovatět. A poté přisypeme hladkou mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku.
Krok 3
Jíšku promícháme se zelím a dochutíme dle potřeby – jak kdo rád.
DOBROU CHUŤ!!!