Opečený brambor | recept
Opečený brambor | recept. Zdají se vám brambory jako příloha příliš fádní? Můj recept na opečený brambor vás přesvědčí o opaku. Díky několika jednoduchým krokům přichystáte vynikající přílohu hodnou slavnostního oběda. Vyzkoušejte!
Co je potřeba
brambory
koření na americké brambory od Avokáda
máslo
olej
Krok 1
Potřebné množství brambor oloupeme a nakrájíme asi na 0,5 – 1 cm široké plátky. Na hlubší plech si dáme pečící papír, který potřeme větším množstvím oleje. Na něj poklademe brambory, osolíme a posypeme kořením na americké brambory (ještě můžeme poklást půlkolečky cibule). Navrch rozhodíme plátky másla a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180 – 200°C.
Krok 2
Brambory by měly být nahoře místy zlatavé, a když do nich píchnete, tak by měly být měkké. Zřejmě půjdou špatně odloupnout z pečícího papíru, tak se nelekejte a normálně je lžící seškrábněte. Nevypadá to moc vábně, ale za to je to opravdu dobrota!
Krok 3
AMERICKÉ BRAMBORY:
Brambory oloupeme a nakrájíme a na čtvrtinky. Poklademe na olejem vymazaný pečící papír, osolíme, posypeme kmínem a kořením na americké brambory a poklademe plátky másla. Opékáme v troubě na 200°C, dokud nejsou zlatavé a po propíchnutí nožem měkké. Jsou fakt skvělé!