jitulciny-recepty.cz

Červené moravské zelí | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Červené moravské zelí |  recept. Nevíte si rady, jak připravit opravdu chutné červené zelí? S mým postupem to hravě zvládnete. Uvařte si červené moravské zelí podle následujícího receptu, určitě si pochutnáte.

Co je potřeba

Rozpis na dva sáčky zelí: 

2 sáčky červeného zelí nebo 2 sklenice

2 menší cibule

1 středně velká brambora

3 polévkové lžíce sádla

2 rovné polévkové lžíce hladké mouky

cukr a sůl na dochucení (dle potřeby ocet, ale ten nepoužívám)

Krok 1

Do hrnce vysypeme zelí i se šťávou, přidáme nadrobno pokrájenou jednu cibuli, lžíci sádla (el. sporák na č.6) a přikryjeme pokličkou.

Krok 2

Jak se nám to začne vařit, tak vše promícháme a sporák stáhneme na č.3. A takto necháme pod pokličkou dusit do poloměkka. Když je zelí téměř měkké (musí tam být trošku šťávy ze zelí, pokud není, přilijeme trošku vody), tak do něj zamícháme najemno nastrouhanou bramboru, vše promícháme.

Krok 3

Na cibulovou jíšku si na pánvičce rozpustíme dvě lžíce sádla (el. sporák na č.4) a osmahneme nadrobno nasekanou cibulku. Jak začne zlátnout, tak přisypeme mouku a mícháme, dokud není jíška krásně zlatavá.

Krok 4

Nakonec do zelí přidáme cibulovou jíšku. Dochutíme a je hotovo.

Výborná příloha k pečeným masům. 

DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/prilohy/cervene-moravske-zeli-recept