Krakonošův oheň | recept na ostré kuřecí nudličky
Krakonošův oheň | recept na ostré kuřecí nudličky. Následující recept u nás patří k favoritům. Krakonošův oheň vařím většinou při zvláštních příležitostech. Nebo když se chci blýsknout před návštěvou. Recept na tyto ostré kuřecí nudličky není nijak složitý, podle několika jednoduchých kroků zvládne tento recept připravit opravdu každý. Pikantnost pokrmu je zjemněna smetanou. Nejlepší přílohou ke Krakonošově ohni jsou hranolky nebo americké brambory. Inspirujte se receptem na Krakonošův oheň i vy a vyzkoušejte si ho uvařit.
Co je potřeba
500 g kuřecího masa (originál je z vepřového, ale dlouho trvá, než změkne)
2 smetany ke šlehání ( min 30% tuku)
olej
4 – 6 větších cibulí
sójová omáčka
chilli nebo tabasco
sůl a pepř na dochucení
Krok 1
Maso si nakrájíme na nudličky, dáme do misky, trochu osolíme a zakápneme sójovkou. Chvilku necháme odležet a mezitím si nachystáme cibuli na půlkolečka, aby se potom rozpadla na proužky.
Krok 2
Na pánev nalijeme olej a dáme kousek cibule. Až začně pěnit, přidáme maso a restujeme na vyšším plameni, dokud není zlatavé.
Krok 3
Stáhneme plamen a přidáme cibuli a vařečkou ji rozdělíme na proužky. Chvilku restujeme, stačí minuta. Následně vše zalijeme smetanou.
Krok 4
Ochutnáme a popřípadně přisolíme nebo zakápneme sójovku. Necháme ve šlehačce povařit, dokud není maso měkké. Ale cibule by se neměla rozpadat, musí být vcelku! Je potom krásně sladká. Ještě dochutíme chilli nebo tabascem dle chuti. Podáváme s hranolky.