Johančino tajemství | recept na kuřecí plátek se sýrem, šunkou a broskví
Johančino tajemství | recept na kuřecí plátek se sýrem, šunkou a broskví. Johančino tajemství patří již k retro receptům, které svou slávu zažívaly v 90. letech 20. století. Recept na kuřecí plátek se sýrem, šunkou a broskví byl neprávem poslední roky opomíjen a vytlačen exotickými recepty. Připomeňte si tento skvělý a přitom jednoduchý recept na Johančino tajemství, kterým se blýsknete i při nedělním obědě.
Co je potřeba
Pro 2 porce:
2 ks kuřecích prsíček (lze použít i vepřové maso)
1 menší cibule
kompotované broskve
2 plátky sýra
2 plátky šunky
2 kolečka pomeranče
trocha hladké mouky
3 – 4 mm silný plátek másla
šlehačka na ozdobu
olej, pepř, sůl
Krok 1
Cibulku si pokrájíme na malé kostičky a dáme ji zpěnit na trochu oleje. Maso si naklepeme, osolíme a opepříme – položíme na cibulku, zakápneme trochou sojové omáčky a osmahneme na vyšším plameni z obou stran.
Krok 2
Když máme maso osmahnuté, přidáme k němu rozpustit plátek másla, pak ho podlijeme trochou vody, stáhneme na nižší plamen a dáme pod pokličku dusit, dokud nám maso nezměkne (dle potřeby podléváme).
Krok 3
Mezitím si vyndáme z plechovky dvě půlky broskve a pokrájíme na proužky, ale pozor nesmíme je doříznout! Broskev by nám nešla roztáhnout po mase. Ukrojíme si 2 kousky pomeranče a nařízneme od kraje ke středu.
Krok 4
Když je maso měkké, zaprášíme sos trochou hladké mouky. Na maso roztáhneme nachystané broskve a položíme na ně plátek šunky.
Krok 5
Dáme pod pokličku krátce prohřát. Poté položíme na šunku plátek sýra a necháme ho roztavit.
Krok 6
A máme hotovo! Podáváme s hranolky, kroketami či s jakoukoli bramborovou přílohou. Navrch položíme pomeranč stočený do eska a ozdobíme šlehačkou.