Játrová omáčka | recept na vlčickou omáčku
Vlčická játrová omáčka | recept na netradiční omáčku. Přestože sama vnitřnosti nejím, začala jsem vařit tuto omáčku kvůli manželovi, časem jsem si ji také oblíbila. Vyzkoušejte si i vy netradiční recept na vlčickou játrovou omáčku. Nejlépe chutná připravená z kuřecích jater, ale můžete vyzkoušet i jiné druhy. Inspirujte se předpisem na tuto netradiční omáčku z jater.
Co je potřeba
500 g kuřecích jater
1 cibule
1 – 2 lžičky Podravky nebo Harmonie chuti
2 čajové lžičky mleté papriky
1 polévková lžíce plnotučné hořčice
1 čajová lžička sušené majoránky
1 - 2 stroužky česneku
olej nebo sádlo
sůl, pepř, maggi
Krok 1
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme ji zesklovatět. Následně přidáme kuřecí játra nakrájená na kostky a orestujeme je. Ochutíme Podravkou a zasypeme paprikou.
Krok 2
Když jsou játra osmažená a pustí šťávu, přidáme plnotučnou hořčici a stáhneme plamen. Důkladně promícháme a zalijeme trochou vody z konvice. Zase promícháme a dolijeme vodou asi do 1 – 1,5 l.
Krok 3
Povaříme asi 20 – 30 minut, dokud se játra nezačnou trošku rozpadat a občas dolijeme vodu dle potřeby. Potom zahustíme jíškami Knorr(dávám půl na půl světlou a tmavou). Následně přidáme prolisovaný česnek a majoránku.
Krok 4
Ještě důkladně promícháme, dochutíme solí, maggi a pepřem a je hotovo. Podáváme s rýží, knedlíkem nebo jako u nás s kolínky.