Králík na paprice | recept na jednoduchou smetanovou omáčku
Králík na paprice | recept na jednoduchou smetanovou omáčku. Většinou podle následujícího receptu připravuji kuře, tentokrát jsem se po zhodnocení zásob v mrazáku rozhodla pro králíka. Recept na králíka na paprice proto mohu doporučit i ve variantě s drůbežím masem. Předpis není složitý ani náročný na čas. Díky paprice je pokrm krásně voňavý, smetana omáčku naopak zjemní. Nejlepší přílohou ke králíkovi na paprice jsou knedlíky, ale chutnat bude i s těstovinami nebo noky. Vyzkoušejte můj recept na králíka na paprice!
Co je potřeba
králičí maso případně i kuřecí
1 zakysaná smetana
1 smetana
jíška Knorr
1 větší cibule
4 čajové lžičky mleté sladké papriky
6 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
3 větší bobkové listy
olej, sůl, maggi a citrónka (může být i ocet) na dochucení
Krok 1
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme koření (bob. list, jalovec a nové koření), zasypeme mletou paprikou a zalijeme trochou vody.
Krok 2
Necháme asi 5 povařit a potom k tomu přihodíme masíčko, zalijeme ještě asi 1-1,5l vody a pod pokličkou dusíme dokud není maso měkké.
Krok 3
Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a obereme. Případně necháme na kostech, pokud je rádi obíráte.
Krok 4
Mezitím si smícháme zakysanou smetanu se sladkou a jednou sběračkou omáčky. Nalijeme do omáčky, chvilku povaříme a následně zahustíme jíškami podle potřeby.
Krok 5
Když je omáčka zahuštěná, tak do ní vrátíme maso a dochutíme ji solí, maggi a citrónkou. Podáváme s knedlíky nebo těstovinami.