Falešný španělský ptáček | recept na jednoduchou omáčku
Falešný španělský ptáček | recept na jednoduchou omáčku. Máte rádi španělské ptáčky, ale nechce se vám dělat se se závitky? V tom případě je následující recept určen přímo pro vás. Nabízím postup na falešného španělského ptáčka, který je rychlý a jednoduchý, odpadá zdlouhavé a pracné plnění a zatáčení masa. Inspirujte se mým receptem, určitě si pochutnáte.
Co je potřeba
500 g hovězího nebo vepřového masa (kostky, plátky)
2 vejce natvrdo
1 velká okurka
plátek špeku
2 – 3 silnější kolečka junioru nebo jiného měkkého salámu
1 velká cibule
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
3 polévkové lžíce hladké mouky
tmavá jíška Knorr (nemusí být)
olej, sůl, pepř, maggi
Krok 1
Maso si naklepeme, osolíme a lehce opepříme (kupuji hovězí kostky na guláš). Na oleji na vyšším plameni necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli. Následně přihodíme maso a osmahneme.
Krok 2
Pak přidáme plnotučnou hořčici, ještě vše promícháme a přilijeme asi 1 – 1,5 l horké vody. Stáhneme plamen a vaříme, dokud není maso měkké.
Krok 3
Když nám maso změkne, tak do omáčky přihodíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, salám a ještě povaříme asi 10 – 15 minutek.
Krok 4
Pak si smícháme studenou vodu s 3 lžícemi hladké mouky a nalijeme do omáčky. Povaříme dalších 10 minut (pro tmavší vzhled omáčky ještě přidávám asi 3 polévkové lžíce tmavé instatní jíšky).
Krok 5
Hotovou omáčku dosolíme, případně dochutíme ještě maggi. Můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem.