Vlčická omáčka | recept
Vlčická omáčka | recept. Také si nevíte rady, co uvařit k obědu? Inspirujte se mým receptem na vlčickou omáčku. Je to další bašta, kterou jsem rychle vymyslela k obědu ze surovin, co dům dal. A myslím, že nemá chybu. Manžel si ji moc chválil.
Co je potřeba
500 g hovězího masa
2 velké cibule
5 stroužků česneku
1 zelená paprika
3 rajčata
2 čajové lžičky Harmonie chuti
sůl, pepř, maggi
1 – 2 čajové lžičky česnekové pasty
olej
hladká mouka na zahuštění
Krok 1
Hovězí maso pokrájíme na kostičky a zprudka osmahneme na oleji (el. sporák na č. 6). Když se z masa vyvaří šťáva, tak přihodíme na půlkolečka pokrájenou cibuli. Asi minutku či dvě mícháme a poté přidáme na plátky nakrájený česnek.
Krok 2
Zamícháme a přihodíme pokrájenou papriku, rajčata (kdo chce, může rajčata předem spařit a oloupat) a Harmonii chuti. Vše promícháme, přilijeme dostatečné množství vody (asi 1,5 l) a vaříme na el. sporáku na č. 4, dokud není maso měkké (já vařila hodinu v papiňáku).
Krok 3
Když je maso měkké, tak omáčku zahustíme moukou, povaříme ještě asi 10 minut a nakonec dochutíme. Nejdřív dochucuji česnekovou pastou a teprve potom solí a maggi. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem. DOBROU CHUŤ!!!