Skvělý maďarský guláš | recept
Skvělý maďarský guláš | recept. Rádi byste uvařili guláš, ale obáváte se, že to nezvládnete? Vyzkoušejte můj osvědčený recept na skvělý maďarský guláš. Krok za krokem vás provedu jeho přípravou. Není to nic složitého, s trochou trpělivosti to zvládne každý. Odměnou vám bude vynikající jídlo, po němž se jistě jen zapráší.
Co je potřeba
500 – 600 g vepřového plecka
3 – 4 velké cibule
4 stroužky česneku
2 polévkové lžíce mleté sladké papriky
1 polévková lžíce gulášového koření
1 rajčatový protlak (140 g)
1 malá sklenička sterilovaného leča
1 polévková lžíce cukru
sůl, kmín, harmonie chuti, česneková pasta
olej
Krok 1
Cibuli si pokrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme dozlatova (viz. foto) – el. sporák na č. 6.
Krok 2
Když je cibulka osmahnutá, přihodíme k ní na kostky pokrájené maso. Jakmile se maso zatáhne a trochu orestuje, tak k němu přidáme sůl a kmín (může být i mletý). A opékáme, dokud se nám neodpaří šťava, kterou maso pustilo.
Krok 3
Nyní sporák stáhneme na č. 4. Poté přidáme rajčatový protlak a cukr, důkladně promícháme a přihodíme na plátky nakrájený česnek. Asi minutu mícháme, přidáme mletou papriku, gulášové koření, zamícháme a pak přilijeme asi 1 l vroucí vody.
Krok 4
Opět vše důkladně promícháme a přidáme lečo. Dolijeme ještě asi dalším litrem vody a takto vše dusíme, dokud není maso měkké (dle potřeby přiléváme vodu).
Krok 5
Když je maso měkké, tak guláš zahustíme (voda + hladká mouka) a povaříme ještě asi 5 – 10 minutek. Nakonec gulášek dochutíme solí, maggi, harmonií chuti a troškou česnekové pasty (pozor jako první dejte česnekovou pastu a teprve potom solte!).
Krok 6
Podáváme s houskovým knedlíkem, ale myslím, že k téhle dobrůtce jde v pohodě i brambor, těstoviny nebo rýže. JE NAPROSTO FAMÓZNÍ DOBROU CHUŤ!