Kapustový prejt | recept na falešný prejt
Kapustový prejt | recept na falešný prejt. Vyzkoušejte můj recept na falešný prejt. Základem je kapusta a mleté maso. Je to opravdu dobrota a chutná opravdu jako prejt. Kdo se nebojí, že na něj z oběda vyskočí až moc vitamínů z kapusty, tak směle do toho, nebude litovat!
Co je potřeba
500 g mletého masa
1 celá kapusta (asi 400 – 500 g)
2 celá vejce
50 g másla
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 – 2 čajové lžičky majoránky
sůl
Krok 1
Kapustu opláchneme, rozpůlíme, vložíme do hrnce s vodou a necháme přejít varem (když se začne vařit, tak ještě necháme asi 5 minut) – pak ji zcedíme a necháme ještě chvilku zchladnout.
Krok 2
Mezitím si cibulku pokrájíme na kostičky a necháme na másle zesklovatět. Česnek prolisujeme skrz lis na česnek a potom utřeme se solí. Kapustu si pokrájíme na nudličky jako zelí a smícháme (nejlépe rukou) s mletým masem, je potřeba směs opravdu důkladně propracovat.
Krok 3
Poté přihodíme utřený česnek, zesklovatělou cibulku, vejce a majoránku. Vše důkladně promícháme, dáme do máslem vymazané zapékací mísy a dochutíme solí popř. pepřem (já nedávala).
Krok 4
Dáme zapéct do trouby předehřáté na 180°C a pečeme necelých 90 minut (dokud prejt není na vršku zlatavý). Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť!