Pečený moravský vrabec | recept na jednoduché pečené vepřové
Moravský vrabec | recept na jednoduché pečené vepřové. Pokud nemáte čas a prostor stát dlouho u plotny a přesto si chcete udělat výborný a klasický oběd, vyzkoušejte následující recept na moravského vrabce. Vepřové plecko je šťavnaté a díky cibuli a česneku výborně a přitom jednoduše ochucené. Pokud si libujete v klasických chutí české kuchyně, určitě můj recept na moravského vrabce vyzkoušejte. Postup je nejen snadný, ale také téměř bez práce, během vaření si jídla nemusíte téměř všímat a přesto je výsledek zaručen. Inspirujte se a připravte si moravského vrabce.
Co je potřeba
500 g vepřového plecka
2 – 3 větší cibule
6 stroužků česneku
trošku oleje
sůl, kmín
hladká mouka na zahuštění
Krok 1
Maso si pokrájíme na kostky, cibuli na půlkolečka a česnek na kolečka.
Krok 2
Vše v pekáči smícháme dohromady, osolíme, okmínujeme, lehce zakápneme olejem a dáme do trouby. Troubu máme nastavenou na maximum (250°C).
Krok 3
Maso za občasného míchání osmahneme do zlatova. Podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud není maso měkké.
Krok 4
Občas podléváme vodou. Když je maso hotové, zaprášíme vypečenou šťávu trochou hladké mouky, promícháme a můžeme podávat. Podáváme se zelím, houskovým nebo bramborovým knedlíkem.