Bramborové noky se zelím a uzeným | recept na výborné bramborové žížaly
Bramborové noky se zelím a uzeným | recept na výborné bramborové žížaly. Podle následujícího receptu si připravíte bramborové žížaly s uzeným. Příprava vypadá na první pohled složitě, ale nemusíte se bát, zdání klame. Uvařit toto jídlo zvládne opravdu každý. Základem je bramborové těsto, doplněné sladkokyselým zelím a uzeným. Vyzkoušejte moje bramborové žížaly, jídlo je hotové během chvíle a zaručeně si pochutnáte.
Co je potřeba
1 sáček směsi na bramborové těsto
uvařené sladkokyselé zelí z velké sklenice (720 ml)
30 – 40 dkg uzeného
1 cibule
olej
600 ml vody
sůl
Krok 1
Nejprve si dáme do hrnce na střední plamen vařit osolenou vodu. Do mísy nasypeme směs na bramborový knedlík, zalijeme 600 ml vody, důkladně promícháme a necháme 5 minut odstát.
Krok 2
Mezitím si dáme vařit zelí. Když se voda začne vařit, promačkáme těsto do vody přes cedník na halušky nebo přes hrubé struhadlo.
Krok 3
Vzniknou nám útvary podobné malým žížalkám, které vaříme ještě asi 3 minutky. Pak je pomocí cedníku vyndáme a ještě propláchneme pod studenou vodou, zamezíme tomu, aby se k sobě lepily.
Krok 4
Uzené si nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a opečeme na něm cibuli a uzené.
Krok 5
V míse k žížalkám zamícháme ochucené zelí a přidáme osmahnuté uzené maso na cibulce. Nakonec můžeme přisolit (uzené je samo o sobě slané, tak s dosolováním opatrně). A můžeme podávat!