Řízky trochu jinak | recept na šťavnaté řízky
Řízky trochu jinak | recept na šťavnaté řízky. Máte chuť na řízky, ale nemáte chuť dělat se s trojobalem? Vyzkoušejte můj netradiční recept na řízky. Vyžaduje méně práce a stání u plotny. Díky vývaru, s nímž se řízky pečou v troubě, je maso krásně křehké a šťavnaté. S chutí klasických smažených řízků si rozhodně nezadají. Zkuste klasiku tentokrát připravit jiným způsobem, uvidíte, že budete mít úspěch. Inspirujte se mým netradičním receptem na řízky.
Co je potřeba
vepřové nebo kuřecí řízky
strouhanka
vejce – dle počtu řízků
1/2 l vody
1/4 kostky másla
1 kostka bujónu (používám Karpatský bujón, ale může být třeba i slepičí)
sůl
pepř
olej
Krok 1
Naklepané řízky mírně osolíme, opepříme a dáváme do mísy se strouhankou, kterou do řízků „zaklepeme“ co nejvíce.
Krok 2
Poté řízky obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmahneme na oleji na pánvi.
Krok 3
Skládáme do pekáčku a poté přelijeme polovinou vývaru z vody, másla a bujónu, který jsme si předtím důkladně svařili.
Krok 4
Vše dáme zapéct do předehřáté trouby na 180°C. Jakmile je vývar téměř vsáknutý do řízků, obrátíme je, přelijeme druhou polovinou vývaru. Dále zapékáme, dokud řízky nenasáknou všechen vývar. Případně si můžeme trochu nechat, abychom měli sos.
Krok 5
Hotové řízky podáváme nejlépe s bramborovou kaší, případně s přílohou podle své chuti. Vyzkoušejte, řízky připravené tímto postupem jsou opravdu vynikající!