Masová roláda bez rolování | recept
Masová roláda bez rolování | recept. Máte- li nervy při vyrábění běžné rolády, vyzkoušejte můj tip na roládu z mletého masa. Není třeba se bát rolování, protože tady odpadá. Naplnit ji můžete třeba jako já šunkovým salámem, kyselými okurkami, sýrem a párkem. Případně si můžete náplň vymyslet dle své fantazie. Upečte si roládu podle mého receptu, určitě se po ní jen zapráší.
Co je potřeba
500 g mletého masa
100 ml smetany
4 – 6 stroužků česneku
1 polévková lžíce sušené petrželové natě (nebo hrst čerstvé)
2 čajové lžičky majoránky
sůl, pepř
Náplň:
10 koleček šunkového salámu
5 plátků eidamu
2 slabé párky nebo 1 silný
menší kyselé okurky
plnotučná hořčice
forma na srnčí hřbet
alobal
Krok 1
V míse si nejdříve smícháme mleté maso s ostatními ingrediencemi a necháme asi 10 – 15 minut odpočinout. Nemusíte se bát, že by to po upečení nedrželo, protože tam není vejce, drží to perfektně.
Krok 2
Formu na srnčí hřbet si vyložíme větším kusem alobalu. Na alobal rozprostřeme něco přes polovinu ochuceného mletého masa a mokrýma rukama pěkně vytlačíme do stran asi 1 – 1,5 cm od vrchního okraje.
Krok 3
Poté mleté potřeme plnotučnou hořčicí (já teda zapoměla, ale i tak to bylo výborné) a formu vyložíme šunkovým salámem, sýrem, oloupanými párky (já použila jeden silný, rozpůlený) a kyselými okurkami.
Krok 4
Nakonec opět mokrýma rukama dobře po vršku rozprostřeme zbytek ochuceného mletého masa. Vršek důkladně zakryjeme alobalem a dáme do trouby předehřáté na 200°C takto péct na 45 minut.
Krok 5
Po 45 minutách alobal z vršku otevřeme a necháme roládu dopéct dozlatova (ještě asi 15 – 25 minut). Nelekejte se, že kolem dokola roládky je dost šťávy, tu slijte do misky nebo přímo do dřezu, protože chuťově se nedá použít ani na omaštění brambor.
Krok 6
Poté roládku vyklopíme a servírujeme, buď s chlebem, brambory nebo bramborovou kaší. Je naprosto výnikající a opravdu bez práce a nervů z toho, že se nám nepovede zarolovat. DOBROU CHUŤ!!!