Ondráše | recept na plněný bramborák
Ondráše | recept na plněný bramborák. Přemýšlíte- li čím spolehlivě nasytit rodinu, vsaďte na Ondráše. Jde o plněný bramborák plátky vepřového masa. Máte tedy rovnou přílohu i s masem v jednom. Je to dost syté jídlo, ale neodtrhnete se od něj. Vyzkoušejte!
Co je potřeba
bramborákové těsto
vepřové maso (může být i kuřecí)
olej
sůl a pepř
Krok 1
Nejdříve si připravíme bramborákové těsto. Recept na bramboráky najdete v jiném článku.
Krok 2
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Poté maso osmahneme na pánvi dozlatova a odložíme na talířek.
Krok 3
Elektrický sporák si nastavíme na č. 4 a na trochu oleje dáme asi dvě polévkové lžíce bramborákového těsta, do těsta vtlačíme osmahnuté maso a maso překryjeme opět asi dvěmi lžícemi bramborákového těsta.
Krok 4
Jakmile jsou okraje bramboráku zlatavé, otočíme ho a osmahneme ještě z druhé strany. A je hotovo. Podáváme nejlépe se zeleninovými saláty. DOBROU CHUŤ!!!