Zapečené kuřecí s tatarkou | recept
Zapečené kuřecí s tatarkou | recept. Tipy na rychlé jídlo se hodí vždy. Uvařte si podle mého receptu výborný oběd nebo večeři. Zapečené kuřecí s tatarkou je vynikající a jednoduché jídlo. Kuře je rychle hotové a díky tatarce krásně křehké. Zlatavou kůrku pak zajistí sýr. Určitě se vám už sbíhají sliny. Vyzkoušejte!
Co je potřeba
500 – 600 g kuřecích prsíček
tatarka Hellmans 375 g
1 – 2 větší cibule
150 g plátkového sýra eidam
sůl, pepř
máslo na vymazání pekáčku
Krok 1
Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a na dno poklademe na půlkolečka pokrájenou cibuli.
Krok 2
Kuřecí prsa rozřízneme, osolíme, opepříme a položíme na cibuli.
Krok 3
Na maso rozetřeme celou tatarku (může být i malá) a tu pak nakonec poklademe plátky sýra.
Krok 4
Mísu přikryjeme alobalem a dáme takto zapéct do trouby předehřáté na 250°C na 20 minut. Poté mísu odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Krok 5
Podáváme s brambory nebo hranolkami, můžou být i americké brambory nebo bramborová kaše, co kdo rád. DOBROU CHUŤ!!!