jitulciny-recepty.cz

Čevabčiči | recept na válečky z mletého masa

Složitost: Složité
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Čevabčiči | recept na válečky z mletého masa. Toto jídlo je proslulé hlavně ve školních jídelnách. Vyzkoušejte si čevabčici připravit doma, uvidíte, že si pochutnáte. Jeho příprava vám zabere jen pár minut, navíc je z ingrediencí, které máte doma ve spíži.

Co je potřeba

Stejné ingredience jako když děláte sekanou nebo karbanátky. Můžete umíchat například takto:

1. 500 g mletého masa

    15 dkg tvrdého sýra eidam

    4 stroužky česneku

    1 cibule

    1 celé vajíčko

    2 – 3 polévkové lžíce plnotučné hořčice

    troška kmínu

    sůl 

    strouhanka – dle potřeby

2. 500 g mletého masa

     2 celá vejce

     5 stroužků česneku

     1 větší cibule

     asi 7 cm dlouhých kus pórku

     1 houska + trocha vlažného mléka

     1 čajová lžička Solamylu 

     5 dkg špeku

     1 čajová lžička mleté sladké papriky

     1 čajová lžička drceného kmínu

    asi 3  – 5 polévkových lžic strouhanky (dle potřeby)

    1 čajová lžička Solčanky, Podravky nebo Harmonice chuti

    sůl 

    

Krok 1

Z ingrediencí si umícháme směs (koupené mleté maso ještě doma buď jednou přemelu na masovém strojku nebo nasekám na jemnou „haši“).

Krok 2

Poté tvoříme válečky, které ještě obalíme ve strouhance. Válečky smažíme ve větším množství oleje (asi 1 – 2 cm nebo můžeme použít friťák).

Krok 3

Hotové čevabčiči pak podáváme s vařeným bramborem, s trochou plnotučné hořčice a ozdobíme na slabá kolečka pokrájenou cibulí. Už dlouho jsem "čivábi" neměla, snad naposledy ve školní jídelně. Tak jsem si je opět připomněla a byla to velice příjemná změna co vytvořit z mletého masa.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/hlavni-jidla/cevabcici-recept-na-valecky-z-mleteho-masa