Čevabčiči | recept na válečky z mletého masa
Čevabčiči | recept na válečky z mletého masa. Toto jídlo je proslulé hlavně ve školních jídelnách. Vyzkoušejte si čevabčici připravit doma, uvidíte, že si pochutnáte. Jeho příprava vám zabere jen pár minut, navíc je z ingrediencí, které máte doma ve spíži.
Co je potřeba
Stejné ingredience jako když děláte sekanou nebo karbanátky. Můžete umíchat například takto:
1. 500 g mletého masa
15 dkg tvrdého sýra eidam
4 stroužky česneku
1 cibule
1 celé vajíčko
2 – 3 polévkové lžíce plnotučné hořčice
troška kmínu
sůl
strouhanka – dle potřeby
2. 500 g mletého masa
2 celá vejce
5 stroužků česneku
1 větší cibule
asi 7 cm dlouhých kus pórku
1 houska + trocha vlažného mléka
1 čajová lžička Solamylu
5 dkg špeku
1 čajová lžička mleté sladké papriky
1 čajová lžička drceného kmínu
asi 3 – 5 polévkových lžic strouhanky (dle potřeby)
1 čajová lžička Solčanky, Podravky nebo Harmonice chuti
sůl
Krok 1
Z ingrediencí si umícháme směs (koupené mleté maso ještě doma buď jednou přemelu na masovém strojku nebo nasekám na jemnou „haši“).
Krok 2
Poté tvoříme válečky, které ještě obalíme ve strouhance. Válečky smažíme ve větším množství oleje (asi 1 – 2 cm nebo můžeme použít friťák).
Krok 3
Hotové čevabčiči pak podáváme s vařeným bramborem, s trochou plnotučné hořčice a ozdobíme na slabá kolečka pokrájenou cibulí. Už dlouho jsem "čivábi" neměla, snad naposledy ve školní jídelně. Tak jsem si je opět připomněla a byla to velice příjemná změna co vytvořit z mletého masa.