Kuřecí kousky tří barev | recept
Kuřecí kousky tří barev | recept. Chytla mě mlsná, proto jsem pro vás vymyslela tuhle baštu. Jde o poměrně lehké a rychlé jídlo, přitom jsou tyto kuřecí kousky opravdu moc dobré. Díky různým paprikám je jídlo krásně barevné, nakonec ho můžete jako já dozdobit i čerstvou zeleninou. Vyzkoušejte recept na kuřecí kousky tří barev, určitě ho nebudete vařit naposledy.
Co je potřeba
2 kuřecí prsa
půlka červené, zelené a žluté papriky
1 velké rajče
1 větší cibule
2 – 3 stroužky česneku
3 čajové lžičky koření na kuřecí steak
2 čajové lžičky Harmonie chuti
1 polévková lžíce hladké mouky
sůl
olej
Krok 1
Půlky paprik si pokrájíme na 0,5 cm silné proužky a rajče nakrájíme též na proužky. Cibuli nasekáme na půlkolečka a česnek na kolečka.
Krok 2
Z masa si připravíme kostičky nebo nudličky, trošku osolíme a zasypeme kořením na kuřecí steak. Na oleji (el. sporák na č. 6) osmahneme maso. Jakmile začne pouštět šťávu, sporák stáhneme na č. 4 a přidáme cibuli a česnek.
Krok 3
Mícháme, dokud se šťáva nevysmahne a maso nebude lehce zlatavé. Potom přilijeme převařenou vodu, přidáme Harmonii chuti a zeleninu.
Krok 4
Takto dusíme pod pokličkou, dokud není zelenina měkká, dle potřeby přiléváme vodu. Když je zelenina měkká, tak sos zahustíme (50 ml studené vody + 1 polévková lžíce hladké mouky). Povaříme bez pokličky za občasného míchání ještě 5 minut (pokud by to zhoustlo víc, naředíme troškou vody).
Krok 5
Nakonec dochutíme dle potřeby pouze solí nebo pepřem. Podáváme s rýží nebo hranolkami. DOBROU CHUŤ!!!