Pečený králík s bůčkem | recept
Pečený králík s bůčkem | recept. Upečte si k nedělními obědu králíka s bůčkem podle mého receptu. Díky bůčku není králík vysušený a jídlo skvěle voní. Jako přílohu můžete zvolit bramborové špalíky a zelí jako já nebo klasické knedlíky a špenát.
Co je potřeba
1 králík (pro 4 osoby stačí půlka)
500 g vepřového bůčku
50 g špeku
2 cibule
6 stroužků česneku
sladká mletá paprika
kmín
sůl
4 plátky másla
Krok 1
Králíka si naporcujeme – nejradši peču zadní stehna a hřbet. Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, okmínujeme a z vrchní části lehce posypeme sladkou mletou paprikou.
Krok 2
Na dno pekáče poházíme jednu na půlkolečka pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené tři stroužky česneku. Na to poskládáme králíka a přidáme asi 500 g bůčku, který jsme také osolili a okmínovali. Vše zasypeme opět jednou nakrájenou cibulí a třemi stroužky česneky.
Krok 3
Nakonec na maso položíme čtyři plátky másla, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C dozlatova. Občas maso přelijeme výpekem a podle potřeby můžeme ještě podlít vodou.
Krok 4
Dělala jsem k tomu sladkokyselé zelí a bramborové špalíčky. Výborný je také s houskovým knedlíkem a špenátem. DOBROU CHUŤ!!!